pere faura
   performance artist
  panoramas, video and dance
imatges:

flyer de pere faura
fotos: mattias

fotos: noemi bernet

seqüència de vídeo:
nom:

panoramas, video and dance

data:

2004

etiquetes:

performance , panorames, vídeo, dansa, dutxa, laboratori, percepció

creació i direcció:

pere faura

intèrprets:

aitana cordero
pere faura
urska vohar
guillem mont

supervisió dramatúrgica:

jeoren fabius

supervisió tècnica:

marce schmalchemeijer

durada:

20 minuts

productor:

Theatreschool, Amsterdam

estrena:

Theatreschool, Amsterdam, Febrer 2004

resum:

“Panoramas, video and dance” és un laboratori d’imatges, una performance-recerca basada en la relació entre la càmera i el cos en moviment, entre la imatge real i la imatge projectada, entre la realitat i la ficció.

Els performers manipulen les màquines alhora que interactuen físicament entre ells. Són, al mateix temps, creadors i protagonistes de les imatges. Com influeix la manipulació de les màquines en el moviment? Com influeix el moviment en la manipulació de les màquines?

Prenent com a punt de partida la idea del duet, hem explorat les seves diferents expressions utilitzant la relació entre el vídeo i la imatge real. Quantes percepcions diferents podem tenir de la mateixa imatge? Com podem deconstruir un duet en dos solos diferents? O transformar un solo en un duet entre dues percepcions diferents del mateix solo?

Una altra de les idees principals de la peça és l’ús de l’espai en la seva arquitectura particular, de manera que cada performance esdevé una nova recerca en la relació entre el concepte, el material de moviment, el vídeo i l’espai on es mostra.

Panoramas, video and dance” és una fusió multidisciplinar que qüestiona els límits del vídeo i de la dansa i que explora les fronteres de les convencions del cinema i del teatre unint-los tots dos, en un intent de descobrir nous llenguatges artístics i nous codis de comunicació.

arxiu:
data lloc
2004.Febrer
Theatreschool, Amsterdam

2005.Febrer

II Festival de Peces Curtes de Barcelona
requeriments tècnics:

- 1 videoprojector
- 1 llum zenital
- 2 càmeres de vídeo
- 1 trípode
- 2 cables BNC per connectar les càmeres al videoprojector
- 1 discman
- 1 altaveus
- llums nadalenques
- 1 petita plataforma de 150 x 60, com a mínim, amb 4 rodes.

L'espai ha de tenir com a mínim dues parets blanques. Si això no és possible, es poden utilitzar dues peces de roba blanca. El terra també hauria de ser blanc, encara que això no és estrictament necessari.

L'espai ha de tenir també una porta o una finestra que doni a un altre espai. Si això no fos possible, l'últim solo de la porta s'adaptaria a les característiques pròpies del lloc.