pere faura
   performance artist
tallers  


· Beethoven en moviment
· Taller itinerant de creació amb mostra final a l’Antic Teatre com a part del nou projecte escènic “Sweet fever”
· El cinema com a partitura coreogràfica
· La memòria com a eina coreogràfica
· L'aula com a escenari
. Striptease, despullant la creativitat
. Coser y cantar, el taller


  img
TALLER:

Beethoven en moviment

Beethoven en moviment és un projecte participatiu que treballa la música de Beethoven a partir del moviment i de l’expressió corporal. Una proposta de L’Atlàntida educa que s’emmarca en la celebració del 250è aniversari del naixement de Beethoven.

Una activitat de caràcter gratuït que s’adreça a tots els alumnes de 1r o 2n d’ESO en funció del curs en el qual realitzen l’assignatura de música.

+info: https://latlantidavic.cat

arxiu:
date   place
Tardor 2020   L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona. Vic
  img

  img
TALLER:

El cinema com a partitura escènica

A partir d’una sèrie de coreografies icòniques de la història del cinema, aquest taller proposa examinar-les, analitzar-les, re-encarnar-les, versionar-les, estripar-les, parlar-les, recitar-les, cantar-les, i tot allò que se’ns pugui acudir per tal de descobrir nous espais entre memòria i percepció, entre original i còpia, entre text i moviment, entre paraula i coreografia, entre partitura i execució.

El taller va dirigit a totes aquelles persones que, independentment de la seva carrera, disciplina, experiència, edat o condició, entenen, en la seva dimensió pràctica i conceptual, cada una de les paraules del paràgraf anterior.

arxiu:
data   lloc
.   .
  img

 
TALLER:

La memòria com a eina coreogràfica

Després d'un escalfament físic per despertar la nostra consciència corporal i el nostre imaginari creatiu, el taller girarà al voltant de la memòria i la transmissió de les nostres pròpies danses a partir de propostes molt simples per executar individualment o en grup. Quines corografies recordem? Quins moments en recordem i quins se’ns escapen? Com les podem traspassar a altres? Quines variacions formals i conceptuals ocorren en aquest procés de transferència? Com recuperem coreografies del passat i fins a quin punt la seva recuperació les dota de nous significats? Preguntes complexes amb múltiples respostes que ens serviran per ballar amb la nostra memòria.

> veure referència web Mercat de les Flors. Març 2015

arxiu:
data   lloc
7.Març.2015   Mercat de les Flors. Barcelona
  img

 
TALLER:

L’aula com a escenari

El taller pretén treballar les arts escèniques no com una disciplina o tècnica en ella mateixa, sinó com a instrument didàctic, com un vehicle d’aprenentatge per dissenyar jocs físics i estratègies teatrals aplicables alhora de treballar qualsevol matèria.

Intentarem entendre el teatre i la dansa com una eina vehicular que permeti entendre, repassar i memoritzar conceptes alhora que cohesioni el grup i fomenti la consciència corporal.

El taller proposa dos tipus de pràctiques: unes de més físiques, enfocades a despertar el cos i la ment, l’atenció, la consciència corporal i la relació amb l’espai i amb la resta del grup; i unes altres de més mentals, però sempre lúdiques, que serviran per dramatitzar continguts, és a dir, per convertir qualsevol temari en partitura escènica, fomentant així la creativitat i descobrint altres maneres de relacionar-se amb l’exercici de la memòria.

Seran exercicis senzills i aplicables tan dins com fora de l’aula, entenent l’aula o l’escola com un gran teatre on cada alumne pugui trobar la seva manera de relacionar-se amb el temari des la creativitat i la imaginació.

> veure referència web MACBA. Gener 2015

arxiu:
data   lloc
21.gener.2015   MACBA. Barcelona
  img

 
TALLER:

Striptease, despullant la creativitat

Després d'un escalfament físic per despertar la nostra consciència corporal i el nostre imaginari creatiu, estudiarem aquells elements escènics implícits en un "striptease" que també trobem en el fet teatral, com la seducció, la mirada, la intimitat o el cos en moviment, per anar construint petits stripteases poètics de manera individual o grupal.

El taller, doncs, proposa prendre el concepte de striptease com un punt de partida específic per treballar la creació escènica en general, des d'una perspectiva física, humorística, poètica i macarra.

arxiu:
data   lloc
26.Gener - 5.Febrer.2009   SNDO intensive course - Amsterdam
25.Gener - 4.Febrer.2010   SNDO intensive course - Amsterdam
27.Març.2010   festival internacional de teattro de la Paz, Fitaz - Bolívia
4-8.Juliol.2011   centro de artes 2 de mayo. Madrid
1-4.Desembre.2012   Danesga. Pontevedra, Galícia
  img

 
TALLER:

Coser y cantar, el taller

Aquest taller es proposa com un encontre per investigar el fenòmen de la cançó des d'una mirada coreogràfica, entenent el cantar com un mitjà per transformar el cos i l'espai.

Cantant cançons ja existents de manera individual o grupal, buscarem dierents maneres de teixir fisicalitat, paraula i melodia, examinant possibles o impossibles significats escènics surgits de la combinació entre la lletra de la cançó, la musicalitat de la cançó, i l'ús del cos i la veu. Intentarem buscar nous ordres jeràrquics en la relació entre lletra, música i dansa per descobrir, així, unes dramatúrgies de l'espectacularitat més peronals i menys estereotipades.

El taller està dirigit a tothom que, amb o sense experiencia prèvia, tingui la curiositat d'explorar de manera divertida però rigorosa el cos que canta com a mitjà de comunicació teatral.

arxiu:
data   lloc
30.Gener.2010   centre cívic barceloneta - barcelona